Fælles digital FM for landets professionshøjskoler

K-Jacobsen har hjulpet landets 7 professionshøjskoler (University Colleges) med at igangsætte en fælles udvikling af digital bygningsdrift (Facility Management).

Første etape er overstået. Her har man udarbejdet en fælles digital FM-strategi og gennemført et EU-udbud for en fælles it-platform, der skal være grundlaget for at overgå til fuld digital Facility Management.

Vilje til samme retning

Bygningscheferne for de 7 professionshøjskoler har regelmæssigt fællesmøde og laver projekter sammen. Men iværksættelsen af en fælles opgave med udvikling af digital bygningsdrift handlede også om den rette timing – som at alle kunne se fordelene i en fælles indsats – økonomibesparelser, mulighed for benchmarking pga. fremtidige sammenlignelige data, optimering af daglige opgaver mv. Men den vigtigste faktor er tilstedeværelsen af viljen til at ville et tæt samarbejde.

Fælles platform og videreudvikling

I bedste musketerånd løber samarbejdet videre, idet de 7 bygningschefer har besluttet at drive en fælles tværgående erfagruppe kaldet UCFM Digital Konvergens. Et tiltag som K-Jacobsen har udviklet.

Formålet med erfagruppen er, at den skal den have et tæt samarbejde med it-leverandøren og sikre, at implementeringen af it-systemet for Facility Management sker efter planen såvel som at sørge for at koordinere individuelle udviklingsønsker i et rationelt forløb for de 7 professionshøjskoler.

Erfagruppen skal også varetage en videreudvikling digital Facility Management ved løbende at evaluere og udarbejde nye arbejdsmetoder og uddanne UC-medarbejdere i it-systemet. Det er også at bistå med integrationen til øvrige it-systemer i administrationen, at udvikle UC-standarder og opsætning af data til strategiske ledelsesinformationer.

Kontakt os

Har du lyst til et uforpligtende møde med os, så ring eller mail til os.

Du har også mulighed for at udfylde vores kontaktformular med uddybbende spørgsmål,
eller informationer omkring et fremtidigt projekt.